Hundeinternater og hundepensioner

Her er alle hundeinternaterne i vores database opdelt efter landsdel. Vær opmærksom på at du i denne del af vores database udelukkende finder hundeinternater og tilbud om hundepasning – dyreinternater der tilbyder kombineret pasning (f.eks. pasning af hunde sammen med katte, kaniner, heste osv.) findes ikke nødvendigvis findes her.

Hvis du vil have en fuldstændig oversigt over alle dyreinternaterne i vores database (med alle pasningsmuligheder) henvises til forsiden af Danske-Dyreinternater.dk

 

Vælg dit område nedenfor for at finde et hundeinternat i nærheden af dig:

 

Hvad er et hundeinternat?

På hundeinternater modtager man ejerløse hunde. Dette kan både være herreløse hunde, der indleveres af politiet, falck, private osv. Herudover kan man som hundeejer indlevere sin hund, hvis man ikke længere har mulighed for at beholde den. De fleste hundeinternater er helt fyldte i visse perioder af året og det anbefales derfor altid, at man ringer til interntatet, inden man afleverer sin hund på stedet.

Mange hundeinternater driver også en hundepension, fordi det er en oplagt udvidelse af internatarbejdet. Du kan læse mere om hundepensioner nedenfor.

Hvad er en hundepension?

På en hundepension kan få passet sin hund, hvis man har brug for midlertidig pasning i forbindelse med f.eks. ferie, kursus, arbejde osv. Hundepensionerne er dog ikke forpligtigede til at modtage hunde og de fleste afviser hunde, der f.eks. er bidske, aggressive, syge osv. Hertil kommer, at alle pensioner har deres egne kriterier for, hvilke hunde de vil passe (hunden skal f.eks. ofte være vaccineret, ormebehandlet osv.).

Langt de fleste hundepensioner i Danmark drives udelukkende som pensioner – dvs. uden et tilknyttet internat. Der er stor forskel på kvaliteten af pensionerne; nogle tilbyder “luksuriøse” forhold med temperaturregulerede hundebure, store løbegårde, flere daglige lufteture i naturen, hundesvømning, kvalitetsfoder osv., mens andre kun tilbyder meget basale leveforhold såsom uopvarmede, trange hundebure. Derfor anbefaler vi altid, at man besøger hundepensionen – for at se forholdene an – inden man vælger at få passet sin på stedet.

Mange hundepensioner driver også en kattepension på samme sted – men hundene og kattene lever naturligvis adskilt. Nogle pensioner har også andre dyr såsom kaniner, fugle, heste osv.

Hvordan vælger man den rette pension?

Når du skal finde vælge en hundepension, bør du være opmærksom på følgende:

  • Hundepensionens reglement (lever din hund op til pensionen kriterier? I det fleste tilfælde er svaret ja, men kontrollér alligevel for god ordens skyld)
  • Faciliteter:
    • Hvor store er hundeburene?
    • Hvordan er hundeburene indrettede?
    • Er der gulvvarme i burene (et opvarmet og et uopvarmet område er optimalt)?
    • Er der adgang til en løbegård?
    • Skal man selv medbringe foder? Og hvis nej, hvad fodrer pensionen med?
    • Må man medbringe hundelegetøj?
    • Skal man selv medbringe et hundetæppe?
    • Hvor mange gange luftes hundene dagligt (og i hvor lang tid)?
    • Hvor meget koster opholdet?
    • Hvor langt væk ligger pensionen?

De fleste pensioner har en hjemmeside, som giver et nogenlunde indtryk at stedet og dets faciliteter – men som nævnt er det altid en god ide, at tage og besøge pensionen, inden man vælger at få passet sin hund der. Så undgår man dårlige overraskelser!